Izbrani izdelki

NAJNOVEJŠI IZDELKI ZA VAS

Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij pripomočkov

Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij pripomočkov
Prosimo, da se pred nakupom pripomočkov seznanite s posebnimi opozorili in
varnostnimi ukrepi, ki jih je potrebno upoštevati ob uporabi nekaterih
kategorij pripomočkov. Svetujemo, da pri odločitvi za nakup upoštevate priporočeno
najnižjo oziroma najvišjo starost uporabnika in potrebne spretnosti za pravilno in varno uporabo izdelka.


1.) DUDE
Za varnost vašega otroka
OPOZORILO!
Na dudo nikoli ne privezujte trakcev ali vrvic, ker se otrok lahko zadavi.
Dudo pred vsako uporabo natančno preglejte, predvsem, če ima otrok že zobe. Dudo povlecite v vse smeri. Če opazite, da je duda kakorkoli poškodovana ali obrabljena, jo takoj zavrzite. Dude ne puščajte na neposredni sončni svetlobi, v bližini vira toplote ali v raztopini za sterilizacijo dlje, kot priporočeno, ker to lahko poškoduje cucelj. Hranite snemljivi zaščitni pokrovček cuclja izven dosega otrok, da se izognete zadušitvi.
Iz higienskih razlogov dudo pred prvo uporabo potopite v vrelo vodo za pet minut, pustite, da se ohladi in iz cuclja iztisnite vso preostalo vodo.
Pred vsako uporabo očistite. Nikoli ne namakajte cuclja v sladke snovi ali zdravila, ker to lahko pri otroku povzroči zobno gnilobo. Zaradi varnosti in higiene zamenjajte dudo po enem ali največ dveh mesecih uporabe. Če se duda zatakne v ustih, se NE prestrašite, saj je duda oblikovana tako, da je otrok ne more pogoltniti. Previdno in čim bolj nežno odstranite dudo iz ust.
2.) DRŽALO ZA DUDO
Za varnost vašega otroka
OPOZORILO!
Celotno držalo dude (zaponka, trak, vpenjalni obroček) natančno preglejte pred vsako uporabo. Zavrzite takoj, ko opazite kakršnokoli poškodbo ali obrabo. Nikoli ne podaljšujte držala dude! Dude nikoli ne privezujte na vrvice, trakove, vezalke ali podobne dele oblačil. Otrok se lahko zadavi.
3.) GRIZALA
Za varnost vašega otroka
OPOZORILO! Pred in po vsaki uporabi izdelek dobro preglejte in ga v primeru ugotovljene obrabe ali poškodbe takoj zavrzite.
4.) GRIZALA NAPOLNJENA S HLADILNO TEKOČINO
Za varnost vašega otroka
OPOZORILO!
Izdelka ne prekuhavajte in ga parno ali mikrovalovno ne sterilizirajte. Izdelek dezinficirajte le z vročo vodo. Grizalo je namenjeno otrokom od rojstva do 3. leta. Starejši otroci lahko pregriznejo hladilni del s tekočino. Hladilna tekočina je preverjena v skladu s predpisi in je popolnoma neškodljiva.
Najboljše delovanje boste dosegli, če boste grizalo pred uporabo ohladili. Pred uporabo ga za eno uro položite v hladilnik. Ohladite le v hladilniku. Grizala nikoli ne dajajte v zamrzovalni predal ali zamrzovalnik.
5.) LONČKI IN STEKLENIČKE ZA PITJE
Za varnost in zdravje vašega otroka
OPOZORILO!
Izdelek vedno uporabljajte pod nadzorom odrasle osebe. Cuclja za hranjenje nikoli ne uporabljajte kot tolažilno dudo. Pogosto in dolgotrajno sesanje povzroča zobno gnilobo. Pred hranjenjem vedno preverite temperaturo živila. Pred vsako uporabo natančno preglejte cucelj za hranjenje in ga potegnite v vse smeri. Če opazite kakršnokoli poškodbo ali obrabo, cucelj takoj zavrzite. Cuclja ne puščajte na neposredni sončni svetlobi ali vročini ali v sterilizacijski raztopini dlje kot je priporočeno, ker to lahko škoduje cuclju. Iz higienskih razlogov izdelek pred prvo uporabo potopite v vrelo vodo za 5 minut. Pred vsako uporabo izdelek temeljito očistite. Bodite posebej previdni pri segrevanju hrane v mikrovalovni pečici. Preden postrežete hrano vedno dobro premešajte, da zagotovite enakomerno porazdelitev toplote ter preverite temperaturo.
V kolikor ima izdelek slamico: Slamice niso primerne za otroka, mlajšega od 6 mesecev.
6.) IZDELKI ZA HRANJENJE
Za varnost in zdravje vašega otroka
OPOZORILO! Izdelek vedno uporabljajte pod nadzorom odrasle osebe. Izdelek preglejte pred vsako uporabo. Če opazite kakršno koli poškodbo ali obrabo ga takoj zavrzite. Pred hranjenjem vedno preverite temperaturo hrane. Izdelka ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi ali vročini in ga ne puščajte v sterilizacijski tekočini dlje od priporočenega, saj lahko na ta način škodujete materialu.
7.) STEKLENIČKE
Pomembno: Dojenje je najboljše za dojenčke.
Priprava: Med pripravo hrane ali čajev, vedno upoštevajte temperaturo, ki jo predpisuje proizvajalec. Zaradi ohranjanja vitaminov in hranilnih snovi temperatura ne sme preseči 60°C. Stekleničke, napolnjene s hrano ali vodo, ne vstavljajte v mikrovalovno pečico (nevarnost eksplozije/poškodbe materiala). Neenakomerno segrevanje, lahko povzroči nevarnost oparin! Steklenice naj bodo pri segrevanju vedno odprte (nevarnost eksplozije). Prosimo, pred vsako uporabo nežno stisnite ventil in luknjo za pitje, in s tem omogočite njihovo prepustnost. Hrano in pijačo pripravljajte izključno po priporočilih proizvajalca. Od 5. meseca starosti otroka postopoma navajajte na lonček za učenje pitja.
Hlajenje zaprte PP steklenice, ki je napolnjena z vročo tekočino (> 80°C), lahko trajno poškoduje steklenico.
Čiščenje steklenic, cucljev in pribora: Pred prvo uporabo artikel prekuhavajte (5 minut). Pazite da je pri prekuhavanju v posodi vedno dovolj vode, da se cuclji in steklenice ne poškodujejo, za popolno higieno artikel temeljito operite v blagem detergentu in sterilizirajte pred vsako nadaljnjo uporabo. Za steriliziranje priporočamo uporabo sterilizatorja. Pred prekuhavanjem ali sterilizacijo (temperature nad 80 °C), steklenico vedno razstavite v posamezne dele in jo pustite odprto, saj lahko pride do deformacije. Določene sestavine pijač (npr. Korenčkov sok) lahko povzročijo obarvanje materiala ali povzročijo močan vonj (npr. Janežev čaj). To sicer ne vpliva na uporabnost ali varnost stekleničke. Cuclje in steklenice ne perite v pomivalnem stroju – detergent jih lahko poškoduje. Za dezinfekcijo lahko uporabljate mikrovalovni sterilizator, da se izognete poškodbam (upoštevajte priložena navodila!).
Za stekleničke narejene iz PA (polyamid): na steklenički je oznaka materiala PA. Te stekleničke ne postavljajte v mikrovalovne pečice, ker lahko s tem poškodujete material.
Za varnost in zdravje vašega otroka: OPOZORILO! Izdelek vedno uporabljajte pod nadzorom odrasle osebe. Cuclja za hranjenje nikoli ne uporabljajte kot tolažilno dudo. Pogosto in dolgotrajno sesanje povzroča zobno gnilobo. To še posebej velja za vse sladke pijače in sadno/zelenjavne sokove. Pred hranjenjem vedno preverite temperaturo hrane.
Cucelj preverite pred vsako uporabo, povlecite ga v vse smeri, posebej pri otrocih, ki že imajo zobe. Pri najmanjših razpokah, nagriženosti ali vidnem staranju (lepljiv, nabrekel, razpokan), zamenjajte cucelj, ker se lahko odcepijo posamezni deli in jih otrok lahko pogoltne. Iz higienskih in varnostnih razlogov zamenjajte cucelj po 1- 2 mesecih uporabe. Cuclja ne izpostavljajte neposrednemu sončnemu obsevanju ali toploti in ga ne puščajte v razkužilih (raztopinah za sterilizacijo) dlje kot je priporočeno, ker se lahko poškodujejo. Hraniti na čistem, temnem in suhem mestu. Ne namakajte v zdravila! Če je notranjost steklenice poškodovana (opraskana) jo zamenjajte zaradi higienskih razlogov.
Za steklene steklenice: Stekleničke se lahko razbijejo. Za mešanje v stekleni steklenički, ne uporabljajte kovinskih žličk – povzročite lahko majhne razpoke, zaradi katerih lahko pri polnjenju z vročim živilom steklenička poči. Nikoli ne uporabljajte prekomerno silo pri zapiranju/odpiranju stekleničke, pri najmanjšem znaku poškodbe (npr. razpoka) steklenico zamenjajte.
Za izdelke, ki vsebujejo pokrovček za zapiranje ali zaščitni pokrov: Vse sestavne dele, ki jih ne uporabljate, hranite zunaj dosega otrok.
Za cuclje iz lateksa: Narejeno iz naravne gume - lateksa, ki lahko povzroči alergijsko reakcijo.
8.) ELEKTRIČNE PRSNE ČRPALKE
8.1 Splošne informacije
Dojenje je za vašega dojenčka najboljše.
Zaradi lastne varnosti upoštevajte naslednje:
• Prosimo vas, da pred uporabo črpalke natančno preberete ta navodila za uporabo. Navodila so sestavni del izdelka in vam morajo biti vedno pri roki.
• Prsno črpalko in pribor uporabljajte samo v skladu z njihovo
• Električne medicinske naprave, kakršna je ta, smejo uporabljati samo odrasle osebe.
• Preverite, če je napetost, ki je navedena na adapterju 19 (glej nazivno ploščico), enaka omrežni napetosti v stenski vtičnici.
• Motorja nikoli ne potopite v vodo, ker vas lahko močno strese, voda, ki bi vdrla v motor, pa ga tudi lahko poškoduje.
• Naprave ne puščajte na soncu, ker lahko postane plastika pod vplivom UV žarkov in vročine lomljiva.
• Da bi se izognili nevarnosti zadušitve, hranite majhne dele izven dosega otroških rok.
• Priporočamo vam, da pred uporabo črpalke odstranite z dojk vse maže / kreme, ki vsebujejo olje ali mast, ker bi maščoba lahko poškodovala površino ščitnika dojke.
• Uporabljajte samo originalni pribor, ker samo ta jamči za pravilno delovanje črpalke.
• Baterije morate odstraniti, ko se iztrošijo, ali če črpalke daljši čas ne boste uporabljali, ker lahko puščajo in poškodujejo črpalko.
• Priporočamo vam, da ne uporabljate baterij za polnjenje, ker imajo ponavadi manjšo zmogljivost, zaradi česar črpalka že po zelo kratkem času uporabe ne bo več delovala s polno močjo.
• Prosimo, vedite, da bo v primeru, da boste uporabljali pribor, kakršnega v teh navodilih za uporabo ne priporočamo, oziroma neoriginalne nadomestne dele v primeru popravil, kakršna koli reklamacija v garancijskem roku nična. To velja tudi za popravila, ki bi jih opravile nestrokovne/nepooblaščene osebe.
• Zaradi uporabe izdelkov drugih proizvajalcev lahko pride do okvare.
• Poškodovane priključne vrvice adapterja ne smete popravljati; kompleten adapter morate zamenjati z novim originalnim adapterjem, da bi se izognili nevarnosti.
• V primeru okvare sme črpalko popravljati samo proizvajalec, sicer bo garancija neveljavna.
• Nikoli ne odpirajte motorja, sicer garancija ne bo veljavna.
• Če je mleko namenjeno prezgodaj rojenemu dojenčku, morate nujno ravnati v skladu z zdravnikovimi navodili.
8.2 Higiena
• Za zagotovitev zdravega razvoja vašega otroka je nadvse pomembna higiena ob ravnanju z mlekom.
• Pred uporabo črpalke snemite ves nakit (npr. piercinge).
• Samo temeljito očiščena prsna črpalka bo dosegla polno sesalno moč.
8.3 Posodice za mleko
• Če je posodica za mleko na notranji strani poškodovana (npr. opraskana), jo je treba iz higienskih razlogov zamenjati.
• Vse posamezne dele, ki jih trenutno ne uporabljate, morate hraniti na otrokom nedostopnem mestu (nevarnost zadušitve).
• Čaj ali sokovi lahko povzročijo razbarvanje posodice za mleko in pribora.
• Hrano in pijačo pripravite samo v taki količini in obliki, kakršni priporoča proizvajalec.
• Zaprtih posodic z mlekom ali hrano ne izpostavljajte mikrovalovom (lahko jih raznese/pride do poškodb materiala). Zaradi takega načina ogrevanja bi lahko prišlo do eksplozije vsebine posodice za mleko. Zaradi neenakomernega segrevanja lahko pride do opeklin.
8.4 Cuclji
• Pred prvo uporabo in po vsaki uporabi cucelj temeljito očistite in razkužite.
• Za razkuževanje priporočamo parni sterilizator.
• Pri prekuhavanju pazite, da bo v posodi dovolj vode, da ne bi prišlo do poškodb (zadostuje 5 minut vrenja).
• Pranja v pomivalnem stroju ne priporočamo, ker lahko detergent cucelj poškoduje ali deformira.
Za varnost in zdravje vašega otroka:
OPOZORILO!
• Cucelj hranite na čistem mestu, stran od virov svetlobe.
• Pred hranjenjem otroka vedno preverite temperaturo jedi.
• Uporabo cuclja naj vedno nadzira odrasla oseba.
• Cuclja nikoli ne uporabljajte namesto tolažilne dude. Ponavljajoče se in dolgotrajno sesanje tekočin povzroča zobno gnilobo.
• Cuclja ne pomakajte v oslajene tekočine ali v zdravila.
• Pred vsako uporabo cucelj preglejte tako, da ga povlečete v vse smeri – še posebno takrat, ko otrok dobiva zobe. Cucelj zavrzite takoj, ko opazite prve znake poškodb zaradi vlečenja ali grizenja, ker bi se lahko delčki cuclja odtrgali in povzročili dušenje.
• Iz higienskih in varnostnih razlogov bi morali cucelj zamenjati enkrat na mesec ali na dva meseca.

9.) STERILIZATORJI ZA STEKLENIČKE
9.1 Varnostne informacije
Razlaga pojmov
V navodilih za uporabo so uporabljene naslednje oznake:
Opozorilo!
Visoko tveganje: Neupoštevanje opozorila lahko povzroči manjše ali resne telesne poškodbe.
Previdno!
Srednje visoko tveganje: Neupoštevanje opozorila lahko povzroči škodo.
Opomba:
Majhno tveganje: Upoštevati je potrebno informacije o tem, kako ravnati z napravo.
Posebne informacije za to napravo
Napravo lahko uporabljajo osebe z zmanjšanimi fizičnimi, senzoričnimi ali psihičnimi sposobnostmi ali s pomanjkanjem izkušenj in znanja, če so ustrezno nadzorovane ali poučene o uporabi naprave na varen način in se zavedajo obstoječih nevarnosti. Otroci se z napravo ne smejo igrati. Otroci te naprave ne smejo uporabljati. Napravo in kabel hranite izven dosega otrok in domačih živali. Površina in ogrevalni element sterilizatorja se med delovanjem zelo segrejeta, zato se dotikajte le ročajev ali stikal. Naprave ne potapljajte pod vodo ali uporabljajte na prostem. Naprava se ne sme upravljati z zunanjim časovnim stikalom ali ločenim sistemom za daljinsko upravljanje, kot je brezžični priključek za daljinsko upravljanje. Pred čiščenjem naprave vedno izvlecite vtikač.
Splošne informacije
Pred uporabo naprave je potrebno natančno prebrati navodila za uporabo. So del opreme, zato morajo biti na voljo v vsakem trenutku. Naprava se lahko uporablja izključno v namene, kot je to opisano v navodilih.
Opozorilo!
Neupoštevanje namena uporabe in nadaljnjih opozoril lahko povzroči poškodbe.
Poskrbite, da napajalni kabel ni nikdar v takšnem položaju, da bi se lahko kdo na njem spotaknil, se
vanj ujel ali ga pohodil.
Previdno! Neupoštevanje naslednjih opozoril lahko povzroči škodo na opremi. Preverite, ali se
lokalna omrežna napetost ujema z napetostjo, ki jo zahteva naprava (glejte napisno ploščico izdelka).
Naprava mora biti vedno postavljena na trdni, ravni, suhi, negorljivi in na toploto odporni površini.
Naprave nikoli ne postavljajte v bližino vročih površin, v ogreto pečico ali v bližino plinskih ali
električnih aparatov, saj lahko to na njej povzroči škodo. Naprave nikoli ne uporabljajte, ne da bi jo
prej napolnili z vodo, saj se lahko pregreje. Naprave med delovanjem nikoli ne puščajte brez nadzora,
zato da lahko v primeru nepravilnega delovanja še pravočasno posredujete.
Zaščita pred opeklinami in oparinami
Opozorilo!
Ker naprava deluje pri visokih temperaturah, lahko neupoštevanje naslednjih
opozoril povzroči opekline ali oparine.
Med postopkom steriliziranja, ter takoj po izklopu, je v napravi še vedno prisotna vroča para, nekaj pa
je uhaja skozi parni oddušnik , zato morate biti pazljivi, da se ne oparite. Z roko ne segajte čez parni
oddušnik ! Preden napravo odprete, jo pustite, da se ohlaja vsaj 3 minute. Grelnega elementa se po
odprtju naprave ne dotikajte. Ta ostaja po izklopu naprave vroč veliko dlje kot drugi deli. Parnega
sterilizatorja med delovanjem ne prenašajte. Če morate napravo premakniti ko je vroča, jo najprej
izklopite, odstranite vtikač in počakajte, da se ohladi. V nasprotnem primeru lahko vroča površina
povzroči opekline. Stekleničke in pripomočki so takoj po steriliziranju zelo vroči, zato jih lahko
odstranite le s pomočjo priložene prijemalke.
Zaščita pred električnim udarom
Opozorilo!
Naslednja varnostna navodila vas bodo obvarovala pred električnim udarom.
Napravo uporabljajte samo takrat, ko sta oba, naprava in napajalni kabel, nepoškodovana. Če je
napajalni kabel poškodovan, ga mora zamenjati proizvajalec, njegov inženir servisa za stranke ali
podobno usposobljena oseba, da se tako prepreči morebitna nevarnost. Naprave, napajalnega kabla
ali vtikača se nikdar ne dotikajte z mokrimi rokami. Kabel vedno odstranite tako, da ga izvlečete za
vtikač. Nikdar ne vlecite za kabel. Prepričajte se, da se kabel nikoli ne zaplete ali zatakne. Preprečite
stikanje kabla z vročimi površinami (npr. kuhalnimi ploščami štedilnika). Ko je naprava v delovanju,
se v njeni neposredni bližini ne smejo nahajati nobeni vnetljivi predmeti (na primer zavese, papir itd).
Da preprečite pregrevanje, naprave nikdar ne pokrivajte. Naprave med uporabo nikoli ne puščajte
brez nadzora. Močan vonj po zažganem bo skoraj vedno pomenil škodo. V primeru, da se to zgodi,
morate napravo nemudoma izključiti in jo v celoti pregledati.
Varnost vaših otrok
Opozorilo!
Otroci ne prepoznajo nevarnosti, ki se lahko pojavijo med delovanjem električnih
aparatov, zato poskrbite, da takrat niso prisotni v njihovi bližini.
Vedno poskrbite, da plastična embalaža ne predstavlja smrtne nevarnosti za otroke (tveganje
zadušitve). Embalaža ni namenjena igranju.
9.2 Sterilizacija
Previdno! Vsi pripomočki, ki bodo sterilizirani, morajo biti temeljito oprani in brez kakršnih koli
ostankov hrane.
Opozorilo!
Med postopkom steriliziranja ter takoj po izklopu, je v napravi še vedno prisotna
vroča para, nekaj pa je uhaja skozi parni oddušnik, zato morate biti pazljivi, da se ne
oparite. Čez parni oddušnik ne segajte z roko! Preden napravo odprete, jo pustite, da
se ohlaja vsaj 3 minute.
Previdno! Po vsakem postopku steriliziranja napravo izklopite s stikalom za vklop/izklop. Na ta način
boste preprečili morebitni naključni zagon steriliziranja.
Opozorilo!
Stekleničke so takoj po postopku steriliziranja zelo vroče, zato jih lahko odstranite le
s pomočjo priložene prijemalke.
9.3 Čiščenje in skrb za opremo
Opozorilo!
Da preprečite nevarnost električnega šoka, telesne poškodbe ali škode:
- pred čiščenjem naprave vedno izključite vtikač,
- napravo vedno čistite le takrat, ko je ohlajena,
- izparilnega pladnja nikoli ne potapljajte v vodi.
Previdno! Pod nobenimi pogoji ne uporabljajte razmaščevalnih čistilnih sredstev, ali jedkih in
abrazivnih čistil, saj lahko z njimi napravo poškodujete.
10.) LONČKI S SLAMICO
 Vedno preverite slamico in ostale dele, glede morebitnih poškodb in v primeru le teh takoj zamenjate poškodovani del.
 Pred prvo uporabo temeljito očistite oz. sterilizirajte, enako storite pred vsako uporabo.
 Lonček shranjujte v čistem, suhem prostoru in ne izpostavljajte direktnemu soncu. Hranite ventil, silikonski nastavek in pokrov razstavljene, da preprečite razvoj bakterij.
Priporočamo čiščenje v pomivalnem stroju, ker lahko agresivni detergenti poškodujejo izdelek.
 Ne segrevajte zaprtih lončkov v mikrovalovnih pečicah, ker lahko povzročijo eksplozijo in poškodbo materiala. Neenakomerno segrevanje lahko povzroči vretje tekočine.
 V mikrovalovni pečici lahko sterilizirate izdelek samo takrat, ko uporabljate NUK-ov mikrovalovni sterilizator.
 Slamice niso primerne za otroke mlajše od 6 mesecev.
Za varnost in zdravje vašega otroka
OPOZORILO!
 Izdelek vedno uporabljate pod nadzorom odrasle osebe
 Pazite da posamezni deli ne pridejo v roke otroka, ker obstaja nevarnost, da otrok ta del pogoltne in se zaduši. Obstaja tudi možnost, da si otrok pripre prst na zaponki!
 Vedno preverite temperaturo hrane, preden jo daste otroku
 Neprestano in podaljšano sesanje preko cuclja lahko povzroči zobno gnilobo
 To še posebej velja za sladke tekočine
 Ta izdelek je primeren za otroke starejše od 24 mesecev in se ga ne sme uporabljati namesto stekleničke
 Nikoli ne uporabljajte slamice kot nadomestilo za grizala, prav tako ga ne namakajte v sladkane pijače ali zdravila, ker lahko grizenje poškoduje slamico
 Ne puščajte delov v hladni sterilizaciji dalj časa, kot je to predpisano s strani proizvajalca, ker lahko poškodujete izdelek
 Uporabljajte samo originalne nadomestne dele, da zagotovite varnost izdelka. Uporabljajte samo slamice in zaponko samo s tem lončkom, ker proizvajalec ne zagotavlja, da se to lahko uporabi tudi na drugih izdelkih
 V primeru, da se v lončke natočijo vroče ali močno gazirane pijače, se lahko zgodi, da ventil ne bo deloval pravilno. Zaradi pritiska v lončku se bo tekočina polivala (pri vroči pijači se lahko otrok tudi opeče). V lončku ne smete shranjevati, prenašati ali hraniti otroka s pijačo, kjer je temperatura nad 40°C
OPOMBA : pred vsako uporabo preverite slamico za vse vidne poškodbe, posledice grizenja ali staranja in jo v primeru poškodbe tudi zamenjajte skupaj s ostalimi dodatki. Določene sestavine pijač (na primer korenčkov sok) lahko pustijo barvo na izdelku, vendar je uporaba izdelka kljub temu še varna.
11.) AKTIVNI LONČKI
Za varnost in zdravje vašega otroka
OPOZORILO!
• Ta proizvod se lahko uporablja samo pod nadzorom odraslih.
• Neprekinjeno in dolgotrajno srkanje tekočin povzroča zobno gnilobo. To velja zlasti za sladkane pijače (oz. sadne ali zelenjavne sokove).
• Pred hranjenjem vedno preverite temperaturo živila.
• Nastavka za pitje ne uporabljajte kot tolažilno dudo. Posamezne dele hranite izven dosega malih otrok:
- nevarnost požiranja delov;
- zagozditev prstov.
• Vedno preverjajte obrabo nastavka za pitje in ga pri vidnih poškodbah zamenjajte.
• Če je lonček v notranjosti poškodovan (npr. praske), ga je treba iz higienskih razlogov zamenjati. Hraniti na čistem in suhem prostoru.
• Nastavek za pitje in zaponke uporabljajte
12.) LONČKI Z IZVLEČNIM USTNIKOM
 Vedno preverite ustnik in ostale dele, glede morebitnih poškodb in v primeru le teh takoj Vedno preverite ustnik in ostale dele, glede morebitnih poškodb in v primeru le teh takoj zamenjate poškodovani del
 Če je notranjost lončka popraskana ali poškodovana, zamenjajte lonček zaradi higienskih razlogov. Ustnik hranite na suhem, vedno naj bo tudi pokrit s pokrovčkom pri sobni temperaturi.
pred prvo uporabo temeljito očistite oz. sterilizirajte, enako storite pred vsako uporabo.
 Lonček shranjujte v čistem, suhem prostoru in ne izpostavljajte direktnemu soncu. Hranite ventil, silikonski nastavek in pokrov razstavljene, da preprečite razvoj bakterij
 Ne priporočamo čiščenje v pomivalnem stroju, ker lahko agresivni detergenti poškodujejo izdelek
 Ne segrevajte zaprtih lončkov v mikrovalovnih pečicah, ker lahko povzročijo eksplozijo in poškodbo materiala. Neenakomerno segrevanje lahko povzroči vretje tekočine.
Za varnost in zdravje vašega otroka
OPOZORILO!
 Izdelek vedno uporabljate pod nadzorom odrasle osebe
 Pazite da posamezni deli ne pridejo v roke otroka, ker obstaja nevarnost, da otrok ta del pogoltne in se zaduši. Obstaja tudi možnost, da si otrok pripre prst na zaponki!
 Vedno preverite temperaturo hrane, preden jo daste otroku
 Neprestano in podaljšano sesanje preko cuclja lahko povzroči zobno gnilobo
 To še posebej velja za sladke tekočine
 Ta izdelek je primeren za otroke starejše od 36 mesecev in se ga ne sme uporabljati namesto stekleničke
 Nikoli ne uporabljajte ustnika kot nadomestilo za grizala, prav tako ga ne namakajte v sladkane pijače ali zdravila, ker lahko grizenje poškoduje slamico
13.) OTROŠKE VARUŠKE
Za varnost in zdravje vašega otroka
OPOZORILO!
Varuška je narejena z namenom zaznavanja zvokov, zato se navadno uporablja za nadziranje dojenčkov, majhnih otrok in tistih, ki zahtevajo dodatno skrbnost. Zavedati pa se morate, da ta naprava ni nadomestilo za ustrezen, odgovoren starševski nadzor. Pred vsako uporabo preverite, če izdelek deluje. Svetujemo vam, da redno preverjate povezavo med normalno uporabo/delovanjem.
Uporaba tega izdelka je namenjena samo na zaznavanje zvokov v določenem prostoru. O tem, da je v uporabi, morate obvestiti vse posameznike, ki so / bi lahko bili prisotni v prostoru z vključenim monitorjem. Za uporabo brezžičnega sobnega monitorja ne potrebujete dovoljenja. Ne moremo vam jamčiti, da oddajanje ne bo okrnjeno zaradi kakšnih drugih motenj, ki bi jih povzročale druge brezžične naprave ali atmosferske motnje. Kadar naprava ni v uporabi, jo izključite z gumbom za vklop/izklop. Če naprave v daljšem časovnem obdobju ne boste uporabljali, odklopite napajalni adapter in odstranite baterije.
14.) ELEKTRONSKI TERMOMETRI
Hranite baterijo izven dosega otrok. Baterijo je treba menjati takoj, ko se na LCD-zaslonu pojavi simbol za prazno baterijo. Naprave ne potapljajte v vodo ali izpostavljajte neposredni vlagi. Uporabljenih baterij ne odvrzite med ostale gospodinjske odpadke. Odnesite jih na mesta za zbiranje baterij na ustreznih prodajnih mestih ali na vašo lokalno enoto za recikliranje nevarnih odpadkov. Uporabljenih baterij ne odvrzite med ostale gospodinjske odpadke. Odnesite jih na mesta za zbiranje baterij na ustreznih prodajnih mestih ali na vašo lokalno enoto za recikliranje nevarnih odpadkov. Naprave ne odvrzite med ostale odpadke. Odnesite jo na ustrezno zbirno mesto za električne naprave.