Vračilo blaga

ODSTOP OD NAKUPA

 

  Skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov zakon o varstvu potrošnikov imate pravico, da nam v 14 dneh od prevzema blaga sporočite, da odstopate od pogodbe in sicer z elektronskim sporočilom na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. kjer prejmete obrazec za vračilo, katerega izpolnete in priložite k izdelku, ne da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. V tem primeru morate prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nepoškodovani originalni embalaži ter s priloženim računom v 30 dneh po sporočilu o odstopu. Izdelke, ki jih vračate zaščitite in pošljete v original embalaži, v kolikor ste prejeli izdelek brez embalaže je prav tako potrebno pošiljko zaščititi v ustrezen karton, da se ne poškoduje med transportom. Paket mora biti odposlan pod pogojem PAZLJIVEJŠE RAVNANJE. Izdelke, ki niso pravilno zaščiteni ne bomo prevzeli, ker so lahko zaradi slednjega poškodovani. Sporočilo je veljavno, če je poslano v navedenem roku. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma ne deluje, v tem primeru nakup reklamirate. Prav tako ne velja za izdelke, ki so narejeni po merah ali skici naročnika.


Izdelke vrnete na AMATIM d.o.o., Rožna ul. 9, 8210 TREBNJE. Sporočilo velja za pravočasno, če je pošiljka oddana v roku 14 dni po prevzemu oz. v 30 dneh po pisnem obvestilu o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni in brez sledov uporabe,brez prask,odrgnin, nepoškodovani in v originalni nepoškodovani embalaži z vsemi pripadajočimi elementi pripadajočo embalažo, ki je v sklopu izdelka skupaj s kartonom, vrečke v katerih so sestavni elementi itd na svoje stroške. Pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem o poslovanju Otroške trgovine Miška, nismo dolžni sprejeti. Dostavna služba GLS in Hitra pošta nudi možnost vračila blaga, ki ga želite zamenjati, ob dostavi drugega, ki ste ga izbrali v zameno. V tem primeru vrnete izdelke v originalni nepoškodovani transportni embalaži (škatli) in z vso pripadajočo embalažo, v kateri ste prejeli izdelke iz nakupa. Stroški te storitve so nižji od stroškov, ki bi jih imeli z neposrednim vračanjem blaga. Stroške vračila nosite v višini izbrane dostavne službe. Kupnina izdelka z odbitkom stroškov transakcije in stroškov pošiljanja vam bo vrnjena na vaš trr  vrnemo takoj, ko je to mogoče,najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe skupaj z vrnjenim izdelkom.Velja za spletni nakup, pri fizičnem nakupu pa izdamo dobropis v vrednosti izdelka, ki ste ga kupili. Izdelek lahko tudi fizično vrnete na sedežu podjetja po predhodni najavi na 040 645 239. Vse stroške vračila blaga pri odstopu od pogodbe krije potrošnik. Paket mora biti odposlan pod pogojem PAZLJIVEJŠE RAVNANJE, kajti v primeru poškodb paketa se le ta zavrne ali se vam zaračuna škoda nastala pri transportu.V kolikor ste izdelek uporabljali in ima sledi uporabe izdelka ali je izdelek poškodovan ali je embalaža vidno poškodovana oziroma je vidno, da je bil izdelek že uporabljen (stragane vrečke, oziroma uničena zaščitna folija izdelka, prask, odrgnine na izdelku in podobno ) ne morete več vrniti, ker izdelek po tem ni več v stanju za nadaljno prodajo v smislu da je nov.Pri vračilu blaga lahko zahtevate vračilo denarja, drug izdelek ali dobroimetje. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v TREBNJEM.

Če ste kupili artikel z računom na podjetje, ste sprejeli pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnosti odstopa od pogodbe: Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk izdelkov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine zato žal ni možno. Za nakupe pravnih oseb veljajo Splošni pogoji poslovanja , z razliko v že predhodno omenjenih možnostih odstopa od pogodbe.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD IZVEDBE NAROČILA

Pridržujemo si pravico, da lahko izjemoma v celoti ali delno odstopimo od izvedbe naročila v določenih primerih, če v poteku obdelave naročila naročenih izdelkov zmanjka na zalogi, če je ugotovljena povečana plačilna rizičnost kupca, če je prišlo do napake v ceniku in če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh navedenih in podobnih primerih o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani,  vas bomo kar se da najhitreje obvestili po elektronski pošti.

Garancija
Vsi izdelki iz prodajnega asortimana imajo garancijo. Garancija velja 12-mesecev od datuma nakupa izpisanega na računu in z garancijskim listom. Morebitna neuporaba izdelka ne podaljša garancijskega roka.

Garancija začne teči od dneva nakupa izdelka ki je zapisan na računu in jo lahko uveljavljate vedno samo skupaj z računom prodajalca ter izpolnjenim reklamacijskim obrazcem.

Ne upošteva garancije zaradi:

 1. neupoštevanja navodil za uporabo
 2. malomarno ravnanje z izdelkom
 3. če je popravilo opravila nepooblaščena oseba
 4. zaradi poškodbe blaga pri prekomerni izpostavitvi sončne svetlobe
 5. zaradi nepravilnega pranja blaga
 6. če je poškodba nastala v nesreči ali med letalskim prevozom
 7. če je poškodba nastala zaradi preobremenitve (prevelike nedovoljene teže otroka,nakupljeno blago)
 8. če so poškodbe nastale zaradi nezadostnega vzdrževanja blaga,plastike,okvirja
 9. pri normalni obrabi delov
 10. če ste namerno poškodovali ali celo odstranili nalepki ECE ali serijsko številko izdelka

Obrazec za reklamacijo ali vračilo dobite na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Ko vračate blago v reklamacijo morate izdelku priložiti reklamacijski zapisnik,kopijo računa in vse pripadajoče sestavne dele, ki so v paketu.Blago mora biti v original embalaži.V primeru upravičene reklamacije vam odpravimo napako ali izdelek brezplačno zamenjamo z drugim enakovrednim in brezhibnim izdelkom.

REKLAMACIJE OB PREVZEMU POŠILJKE
Če ste prejeli neustrezno število naročenih izdelkov, ki se razlikuje od količine na prevzemnih dokumentih ali je prišlo do poškodbe blaga med prevozom, se obrnite na logistični servis, ki je izvršil dostavo. Kontaktni podatki dostavne službe, vključno z navodili za izvedbo postopka reklamacije, so navedeni na dokumentaciji, ki jo prejmete ob prevzemu blaga od dostavljalca. Vkolikor sumite, da je bila pošiljka med dostavo poškodovana, prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti dostavljalca. Vse kasnejše reklamacije glede poškodb blaga ali prevzete količine prevozniki upoštevajo le izjemoma in jih tudi naše podjetje ne more rešiti ali upoštevati. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, katerega je dostavljalec dolžan podpisati. Še posebej bodite pozorni na blago, ki ima nalepko STEKLO, LOMLJIVO ali kaj podobnega. Kakršnokoli žvenketanje pri manipuliranju je verjetno znak za razbito vsebino, kar seveda obravnavamo kot poškodbo pri dostavi. Zaželjeno je tudi, da je poškodba zabeležena s fotoaparatom.

OPOZORILO: TRANSPORTNE POŠKODBE NI MOGOČE UVELJAVLJATI BREZ ORIGINALNE EMBALAŽE!

V teh primerih se obrnite na logistični servis, ki je izvršil dostavo:

* Pošta Slovenije - najbližjo pošto pokličite po telefonu in jim sporočite pomanjkljivost. Telefonsko številko lahko najdete na tej strani .
Pošta Slovenije posluje v skladu z zakonodajo s področja poštnih storitev, več o tem na njihovi spletni strani.

* GLS - Telefon: 01 500 11 50 ali 01 500 11 90. Na njihovi spletni strani v desnem kotu boste našli aplikacijo za sledenje, kjer vnesete številko svojega paketa.

* Hitra Pošta -Telefon: 05 93 53 000 pokličite po telefonu in jim sporočite pomanjkljivost.

E-mail:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Na njihovi spletni strani  za sledenje, kjer vnesete številko svojega paketa.

Škodo je potrebno prijaviti nemudoma dostavljacu nam pa v roku 8 koledarskih dni od datuma prejema paketa na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu na številko              040 645 239. Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (zunanje in notranje) embalaže, poškodovanega artikla, nalepke pošljke in pa opis poškodbe.

Reklamacije
Prav tako nas kar najhitreje obvestite, na telefon 040-645-159 ali na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., če se prejeti izdelek razlikuje od kupljenega ali da vam kaj manjka oziroma so manjkajoči deli ,da lahko napako odpravimo v najkrajšem možnem času. Rok za manjkajoče dele je 30 dni od dneva dobave nato vam reklamacije na manjkajoče dele ne moremo priznati.

Stvarna napaka izdelka
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake 37.čl.,37a.čl,po zakonu ZVPot. Slovenije.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Skupaj z priloženim obrazcem, ki ga je potrebno izpolniti. Obrazec dobite na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..


Če kupec prejme paket, vidno poškodovan med transportom,ga takoj reklamira dostavni službi Pošte Slovenija ali GLS tako da izpolni reklamacijski zapisnik in o tem obvesti prodajalca na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .Skupaj s Hitro pošto, Pošto Slovenije ali GLS bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Varstvo potrošnikov
Pri prodaji spoštujemo Zakon o varstvu potrošnikov. Vse navedene cene za izdelke so maloprodajne in izražene v EUR z vključenim 22 % DDV-jem. Cena, po kateri ste blago naročili velja dokler blaga ne dostavimo.

Rok dobave
Rok dobave izdelkov je 2 - 14 delovnih dni,če ni na zalogi pri dobavitelju potem je rok dobave daljši 3 - 4 tedne, v tem primeru tudi vsakega kupca obvestimo o čakalni dobi, izdelki, ki so na zalogi pri nas 2 - 3 delovne dni. Če je izdelek na zalogi vas obvestimo ob oddanem naročilu v najkrajšem možnem času.

Varstvo in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred zlorabo nepooblaščenim dostopom,razkrivanjem,spreminjanjem.Vse podatke pridobljene preko spletne prodajalne uporabljamo le za lastno uporabo.

Ali katerih artiklov ni mogoče vrniti?
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po dimenzijah ali natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

 • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • zapečatene avdio- ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
 • zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat; pri nakupu hrane za male živali, v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana;
 • blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 • digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo.