Koraki nakupa

Pozdravljeni

dobrodošli v naši spletni trgovini.

Postopek registracije:

Kliknite zavihek registracija

Odprejo se okna katera so označena z zvezdico

Ta okna so pomembna pazljivo jih pravilno izpolnite

Vsa okna označena z zvezdico je potrebno izpolniti drugače postopek registracije ne bo uspešen.

V kolikor nakupujete na pravno osebo vpišite še davčno številko in vse podatke o podjetju. Le tako vam bomo pravilno izstavili račun.

To ne velja za fizične osebe.

Pazljivo vpišite vaš e-mail pazite da pišete z malimi črkami prav tako velja za vašo telefonsko številko ker vas bo pred dostavo kontaktiral dostavljalec kurir.

Ko zaključite registracijo vam trgovina pošlje potrditveno povezavo katero je potrebno potrditi.

POZOR velikokrat se zgodi da vam poštni odjemalec prejme e-mail v nezaželeno pošto ali spam. Ponavadi se to dogaja v gmailu ali yahoo.

Tako ste opravili registracijo in potrdili vašo identiteto nato se prijavite z vašim uporabniškim imenom in geslom ki ste ga kreirali pri registraciji.

Ko ste prijavljeni lahko opravite nakup izberete izdelek ter nato zakljucite nakup z izbiro ikone košarica.

Izberete željeno dostavo ali osebni dvig na sedežu podjetja ter način plačila. Možnosti so tri in sicer plačilo na trr tu je zaračunana dostava samo 4.99€ ali plačilo po povzetju tu je poštnina 5.99€. To velja za pakete do teže 20 kilogramov. Možen pa je tudi oseben dvig in sicer na našem naslovu Rožna ulica 9. 8210 Trebnje po predhodni najavi dan pred prihodom na 040 645 239 ali 040 645 259 

Nato zaključite naročilo kliknete spodaj kvadratek preveri naročilo in nato kliknete oziroma obkljukajte spodaj kvadratek pogoji poslovanja vsekakor jih preberite in če se strinjate z našim poslovanj obkljukate.

V kolikor tega ne storite ni možno opraviti nakupa na naši spletni strani.

Tako zaključite nakup na vaš e-mail boste prejeli pisno naročilo. Ko je naročilo izvedeno vam izdelke odpošlemo. Ponavadi traja dostava za izdelke ki so na zalogi 2 dni v kolikor gre za izdelke ki se naročajo po naročilu počakamo vaše plačilo nato vam izdelek naročimo tako izdelek potuje od proizvajalca na vaš naslov cca 14 dni za zbirnik pa cca 30 dni odvisno od artikla.

V kolikor se vam bo kje kaj zataknilo imamo na voljo takojšno spletno aplikacijo za pogovor z nami ki se nahaja spodaj desno lahko pa nas tudi pokličete na tel: 040 645 239 ali 159 in z veseljem vam bomo pomagali.

Prijetno nakupovanje in vsekakor zadovoljstvo ob nakupu vam želi VAŠA MIŠKA trudimo se da so izdelki cenovno najdostopnejši na tržišču kakor tudi kvalitetni: )

Postopek nakupa

KORAKI NAKUPA

1. korak: Na spletni strani www.babyotroskatrgovinamiska.eu so kupcu prikazani izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Pod izbranim izdelkom je navedena cena izdelka, strošek dostave ter celoten strošek nakupa. Stroški dostave so odvisni od število paketov ter teže naročenih artiklov. Stroške dostave uporabnik/kupec po oddaji naročila prejme dodatno e-sporočilo z informacijo o končni višini stroška dostave za vso naročeno blago.

2. korak: Če kupec želi določen izdelek odstraniti iz nakupovalne košarice, mora klikniti na povezavo “Odstrani”, ki se nahaja ob izdelku. Če želi kupec dodati še druge izdelke v košarico, se vrne na izbran izdelek in ga doda na enak način kot je opisano v 1. koraku

3. korak: Kupec mora v spletni obrazec vnesti vse zahtevane podatke za dostavo (ime, priimek, naslov, telefon, e-naslov). Kupec lahko doda tudi svoje opombe. Kupec v nakupovalni košarici izbere način plačila, kar stori z izborom ponujenih možnosti v razdelku “Način plačila” ter izbere na kakšen način bodo izbrani artikli dostavljeni v (razdelku) "Način dostave."  Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb  "Potrdite naročilo" ter po tem, ko je obkljukal okenci z besedilom "Pogoje poslovanja in Politika zasebnosti Soglašam in potrjujem. Za izvedbo pravnega posla. “
4. korak: Če je bilo naročilo uspešno posredovano, se na spletni strani izpiše tekst »Hvala za vaše naročilo!« Poleg tega bo kupec na elektronski naslov, ki ga je posredoval v prejšnjem koraku, prejel obvestilo s podrobnostmi o naročilu. Kupec bo prejel dodatno e-sporočilo z vsemi informacijami (in v primeru naročil pohištva) o možnosti prevzema blaga.

5. korak: POTRDITEV NAROČILA

Po zaključku naročila bo kupec na svoj elektronski naslov, ki ga je posredoval ob naročilu, prejel elektronsko obvestilo o vseh podrobnostih o naročilu. Z omenjenim sporočilom je kupec seznanjen, da nas lahko v primeru kakršnihkoli vprašanj obvesti preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

6. korak: Ponudnik naročilo pregleda (preveri rok in možnost dobave naročenih artiklov) in naročilo dokončno potrdi ali zavrne (obrazložitev z navedbo razloga zavrnitve) – potrditev naročila. V nekaterih primerih lahko ponudnik kupca tudi kontaktira preko telefona (kontaktna številka – preverjanje podatkov, zagotavljanje točnosti dobave, ipd.). Za blago, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je le-ta izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika, kupca pa ponudnik sproti obvešča o poteku dobave. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral.

- ko ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje, o tem po elektronski pošti obvesti kupca –»VAŠE NAROČILO JE ODPOSLANO!«. Sporočilo vsebuje tudi opis politike vračila blaga in podatke o tem, kam se lahko kupec obrne v primeru zamude pri dostavi in v primeru pritožbe