Prehrana v nosečnosti

Med nosečnostjo ste v obdobju, ko je težko razložiti svoje navdušenje in veselje. V trebuhu je majhen dojenček, ki bo zrasel z vsakim dnem. Morate se odločiti in zgraditi nekatere navade, ki bodo spremenile vašo dnevno rutino. Eden od teh je vaš način prehranjevanja. Biti mora uravnotežen in zdrav.

Odslej boste razmišljali ne samo o sebi, ampak tudi o otročku, ki ga imate. Poskusite dobiti čim boljšo prehrano. To bo koristno za vas in vašega otroka. Morda ste zmedeni, kaj je prav in kaj narobe. Morda ste se izgubili pri vseh informacijah, ki vas preplavijo iz vsakega kota. Tako vam bomo poskušali podati najpomembnejše in osnovne nasvete, kaj je v vašem trenutku vašega življenja dobro.

V prvih treh mesecih nosečnosti morate jesti pogosto, vendar v majhnih količinah. Da bi premagali slabost, se izogibajte začinjeni, močno dišeči in mastni hrani. To težavo lahko rešimo z uživanjem krekerjev, piškotov, slane hrane in bele čičerke.

V tem obdobju je zelo pomembno, da bodite pozorni na svoj dnevni vnos kalorij. Pred nosečnostjo je priporočena količina za ženske 1600cal na dan; med nosečnostjo naraste na 2200cal na dan. Dodatna lahka hrana, kot sta sadje in jogurt, lahko poveča vaš dnevni vnos kalorij.

V svoj jedilnik dodajte živila, bogata z beljakovinami, kot so jajca in rdeče meso. Poskusite pojesti vsaj tri jajca na teden. Prepričajte se, da je meso dobro prekuhano. Izogibajte se mesu in mesnim izdelkom, ki vsebujejo aditive, da podaljšate rok uporabnosti. Priporočljivo je lahek, a hranljiv in zdrav večerni obrok. To je lahko solata ali jed, narejena z olivnim oljem.

Ne pozabite vzeti dovolj omega 3. Zelo pomembno je za razvoj vašega dojenčka. Dobite ga lahko iz suhega sadja, mandljev, orehov itd. Drugi vir tega pomembnega minerala so ribe. Dobro je biti na jedilniku enkrat na teden. Izogibajte se morskim sadežem, ki vsebujejo živo srebro, kot so školjke ali surove ribe.

Med nosečnostjo se vsekakor izogibajte uživanju alkohola in cigaret. Če želite, da ima vaš dojenček najboljše možnosti, da se bo rodil zdrav, se izogibajte tem dvema snovema.

Če čez dan pogosto pijete čaj in kavo, je zdaj čas, da pregledate to navado. Prekomerna poraba kofeina v kavi in ​​čaju lahko škoduje vašemu dojenčku. Priporočajo ne več kot dve skodelici čaja ali kave na dan. Če je mogoče, se jih izogibajte. Namesto tega si privoščite kozarec naravnega zeliščnega čaja.

Voda med nosečnostjo postane še pomembnejša. Redno in pravilno uživanje vode ima pomembno vlogo pri preprečevanju zaprtja in pri delovanju ledvic. Še več, pitna voda prilagodi ravnovesje soli v telesu in ga potegne nazaj na normalno raven, če je ta visoka. Voda uravnava tudi prekrvavitev, ki se med nosečnostjo upočasni.

Če upoštevate te osnovne nasvete, verjamemo, da boste uživali v zdravi in ​​srečni nosečnosti.